Varför ska jag ta hjälp med fraktupphandlingar?

8 oktober, 2019

Det finns många anledningar till att dra nytta av extern expertis när det gäller att ta fram fraktupphandlingar. Att själv ge sig ut för att hitta ett bra fraktavtal hos alla transportörer som finns tillgängliga kan vara en mycket större uppgift än man först tror. Två av de tydligaste argumenten till varför man ska ta hjälp med fraktavtal är att det är både mer kostnadseffektivt och tidseffektivt än att göra det själv.

Kostnadseffektivt att använda fraktupphandlingar

Vilket företag vill ha mer kostnader än vad de behöver? Det tror i alla fall vi är många, utan går det att få bättre fraktavtal genom att man tar del av redan upphandlade avtal genom företag som kan ackumulera volymer från flera kunder. Genom detta har de en mycket starkare förhandlingsposition än vad de flesta ensamma företag hade kunnat ha. Så vill du ha ”rätt” pris för dina transporter är vägen via fraktupphandlings företag något för ditt företag. Du kan spara 20-40% i kostnader genom att låta en extern fira hjälpa dig, då du inte betalar för tiden att ta fram det upphandlade priset.

Tidseffektivt att använda fraktupphandlingar

Att låta experter ta sig an de olika offerterna som kommer in från de olika transportföretagen sparar inte bara pengar, utan det kan även vara till stor nytta för dig att ta del av kunskapen som de besitter för. Det är inte bara priset som ska jämföras mellan de olika.  Andra parametrar som bör tas i beaktning när du ska välja transportör är vilka ledtider de har? Vad har de för olika betalningsvillkor? Vad erbjuder de för kvalitet på transporterna? Hur ser de på miljö- och hållbarhetsfrågor? Detta är saker som kanske vid första anblicken inte ser lika viktigt ut som priset på offerten, men kan komma att leda till osynliga kostnader med tiden. Därför kan det vara en fördel att använda sig av någon som redan gått igenom allt detta för fraktavtal, vet vad som bör tas i beaktning och direkt kan visa dig ett erbjudande för era transporter.

Vi på Boxway har lång erfarenhet av att hantera upphandlingar av frakt. Låt oss hjälpa er med att spara in era fraktkostnader så att du kan fokusera på det du gör bäst. Kontakta oss för att se vad vi kan erbjuda er

Kontakta oss

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam imperdiet augue sed accumsan auctor. Nulla aliquam bibendum ipsum non vulputate. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam imperdiet augue sed accumsan auctor. Nulla aliquam bibendum ipsum non vulputate. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.